Klik hier voor mijn droom....

 
 


LEVEN

Ik ga vader worden! Als alles zo goed blijft gaan als het tot nu toe gaat, word ik vader! Net als mijn vader ooit, en hij weer als zijn vader. Zonder mijn moeder te kort te doen, voel ik nu al zo'n enorm sterke mannelijke verbinding met m'n vader, het verbaast me simpelweg. Ik verwonder me over wat er fysiek in een vrouwenlichaam allemaal kan gebeuren, en ik verwonder me over m'n eigen gevoelens. Er komt niet zomaar een kindje bij, nee, het is MIJN kind dat geborden gaat worden. Ik sta er bij stil dat ik het allergrootste geschenk dat mijn ouders me hebben gegeven, mijn leven, ga doorgeven.

Grappig dat ik het steeds over MIJN kindje heb. Mijn kind is natuurlijk ook -en vooral- ONS kind! Want ik ben nu al enorm trots op het feit dat er straks een hummel zal rondlopen met niet alleen een deel van mij erin, maar vooral ook een deel van Marieke, m'n lief, erin. Want ik wil niet zomaar een kindje, nee, ik wil een kind van Marieke! Wij samen verenigd in ons kindje. Trots, ja dat ben ik nu al!

En natuurlijk vragen Marieke en ik ons nu al af welke eigenschappen ons kindje van wie zal meekrijgen. Want het bestaat 50% uit mij en 50% uit Marieke. Welke 50% zullen dat zijn? Spannend hoor! En het zal veel meer dan alleen onze genen meekrijgen... Het zal ook een deel van onze waarden en overtuigingen, talenten, gewoontes en gedragingen overnemen. Zeker als het gaat om waarden en overtuigingen best wel iets om nu al bewust mee om te gaan. Want een kind heeft ook zelf waarden en overtuigingen, en wat als die nu verschillen van die van de ouders? Juist: Vuurwerk en onrust! Kinderen vinden rust en balans als ze hun eigen waarden en overtuigingen kunnen (mogen?) hebben!

Kinderen willen in de eerste fase van hun leven zijn zoals hun ouders. Uit liefde doen ze net als hun ouders. Onbewust zeggen ze: "Lieve papa, lieve mama, ik hou zo veel van jou, ik ben net als jij". Soms gaat dit patroon verder en gaan kinderen de onvervulde dromen van hun ouders proberen zelf te vervullen. Zo komen kinderen in opleidingen, beroepen en relaties terecht waar ze zich niet op hun plek voelen. Soms nemen kinderen emoties of lasten van hun ouders over, allemaal uit liefde. Een kind zegt dan eigenlijk "Ik doe het voor jou" of "ik draag deze last voor jou." En daar wordt niemand sterker van. Het kind niet en de ouders niet. Ze staan allemaal letterlijk niet in hun eigen kracht. Ga maar eens na -want we zijn allemaal kind van onze ouders- of je zelf onvervulde dromen, overtuigingen, lasten of emoties van je ouders bij je draagt.  Maakt het je werkelijk sterker? Houden zo! Maakt het je zwakker? Doe er wat aan! Zodat iedereen meer in zijn eigen kracht komt. Ik wil er graag over met je van gedachten wisselen.

En als je zelf kinderen hebt, sta er eens bij stil of je kinderen misschien iets van jou of je partner hebben overgenomen, of iets voor jou doen of iets voor jou dragen. En of het ze werkelijk sterker of zwakker maakt. Neem het terug en ervaar dat iedereen meer in zijn eigen kracht komt!

Ouders geven het leven, kinderen nemen het aan en geven het weer door. En soms ook niet. Soms omdat de natuur dat niet toelaat, soms vanuit een bewuste keuze, soms door toeval, soms door pech. Maar wat nu als we het leven vanuit een ONbewuste keuze niet doorgeven, het leven na ons laten ophouden? Bijvoorbeeld vanuit een onbewuste poging een patroon in de familielijn voor ons te doorbreken? Een patroon van ziekte of van een bepaald gedrag? Of omdat we onbewust sterk verbonden zijn met iemand die het leven niet heeft kunnen nemen? Hoe kun je daar verandering in brengen?

FAMILIEOPSTELLINGEN

Familieopstellingen brengen onbewuste patronen naar boven. Deze worden hiermee inzichtelijk, herkenbaar en voelbaar. Vanuit deze ervaring kun je die patronen veranderen, zodat je steeds meer het leven kunt leiden zoals jij dat werkelijk wilt. Een familieopstelling kan je verder helpen bij een thema waar je met je verstand soms niet uitkomt. Interesse? Wil je nu aanpakken waarmee je aan het worstelen bent? Meld je dan aan voor één van de workshops of klik hier voor meer informatie!

Data familieopstellingen:
* Woensdagavond 11 oktober: er is nog plaats voor enkele deelnemers.
* Maandagavond 6 november: er is nog plaats voor een thema en voor deelnemers.

COACHING

Ook met individuele coaching kun je verrassend snel je oude (en schijnbaar oh zo lastige en steeds weer terugkerende) thema's aanpakken. In een veilige 1-op-1 setting kan ik je in 5 tot 6 sessies begeleiden om aan te pakken wat voor jou belangrijk is. Of dat nu het loslaten van blokkades is, of het gevoel en verstand in balans brengen, of meer in contact met jezelf komen, of wat anders, dat maakt niet zo veel uit. Er is heel veel mogelijk. Zolang het maar is wat jou raakt, wat jou bezighoudt, wat voor jou belangrijk is. Geen gewroet in je verleden, maar vanuit het nu positief gericht op de toekomst. Op de toekomst zoals jij die wilt beleven. Spreekt dit je aan? Een eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos! Kijk hier voor meer informatie.
 

Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel leef jij je leven zoals je dat echt wilt?Ik wens je een fijne dag en wellicht tot ziens! 
Bert Smulders.
http://www.habibio.nl

 

 
 

 

Wil je dit soort mailtjes niet meer krijgen, stuur dan even een lege reply op deze mail, of meld je af op http://www.habibio.nl/nieuwswbrief.htm