Klik hier voor mijn droom....

 
 


Welkom bij de Habibio nieuwsbrief - maart 2006

Winter of lente?
Heel af en toe laat de lente zich al weer even zien; De vogels beginnen voorzichtig te fluiten, wilde narcissen steken hun kopjes behoedzaam uit de grond omhoog. Als je goed kijkt, zie je sommige planten en struiken al weer uitlopen. Kleine groene blaadjes, bloemknoppen of zelfs bloesems zijn al te ontdekken. De natuur om ons heenn staat te trappelen Maar de winter laat dat niet zomaar gebeuren en strooide bijna stoer nog even wat sneeuwbuien over ons land uit. Soms is het niet zo gemakkelijk een bepaalde periode af te sluiten en een nieuwe in te gaan; Het helpt je te richten op wat je wilt in plaats op wat je niet wilt. Hierover aan het einde van deze nieuwsbrief meer!

Winter betekent voor sommige mensen een minder prettige periode, waarin het voor hen nat, koud en donker is. Ze ontvluchten de winter het liefst. Tegelijkertijd is deze periode als het ware 'noodzakelijk' om de lente een goede start te geven. Het oude sterft af, zodat het nieuwe kan gaan groeien en bloeien. Zonder winter geen lente, zonder kou geen warmte, zonder donker geen licht.

Soms zijn we geneigd om het oude, het donkere, het duistere, het koude, het pijnlijke niet onder ogen te willen zien. En toch is het er. Hoe mooi zou het zijn als we het 'negatieve' in een positief daglicht zouden kunnen plaatsen? Dat we de kracht van een zwakte kunnen ontdekken, dat we een kwaliteit van een slechte eigenschap kunnen herkennen? Hoe anders ziet onze toekomst eruit als we ons verleden eren en respecteren? Hoeveel meer balans kunnen we ervaren?

Familieopstellingen
Dinsdag 28 maart organiseer ik een familieopstellingenavond. Mocht je interesse hebben in het fenomeen familieopstellingen, dan zou ik je willen uitnodigen om die avond eens langs te komen en als 'toeschouwer' de indrukwekkende mogelijkheden te ervaren. Nog interessanter is wellicht de mogelijkheid om een persoonlijk vraagstuk in te brengen. Ik zal dan een opstelling begeleiden waarin jouw thema uitgebreid aan de orde komt. Een opstelling zal je inzicht in je vraagstuk geven en de mogelijk scheppen om antwoorden en oplossingen te vinden voor wat er bij je  speelt.

Er is voor deze avond nog de ruimte voor 1 of 2 vraagstukken en ook is er nog plaats voor toeschouwers. Je kunt je op m'n site aanmelden of meer informatie vinden over de workshop  en familieopstellingen in het algemeen.

Doelen
Is er iets dat jij graag nog wel eens zou willen, willen doen, willen bereiken? En als je dat dan gedaan of bereikt hebt, wat maakt dat dan weer mogelijk voor jou? Met andere woorden: Met welke bedoeling zou je dat dan willen doen of bereiken? En welke bedoeling zit er achter die bedoeling? Volg je me nog? Nee? Kan ik me voorstellen! Wat ik je wil meegeven, is dat je gemakkelijker en sneller bereikt wat je wilt, als je weet waarom je dat graag wilt bereiken. En dan vooral als de antwoord op het _waarom_ positief geformuleerd is. Je hebt dan als het ware contact met een doel op een hoger niveau. En dat zorgt er bij jou van binnen automatisch voor dat je meer mogelijkheden zult vinden om je doelen te bereiken.

Voorbeeld:

A: "Ik wil graag de loterij winnen"
B: "Waarom? Wat zou dat mogelijk maken voor jou?"
A: "
Dan hoef ik nooit meer te werken."
B: (Nooit is negatief geformuleerd) "En als je dan nooit meer hoeft te werken, wat zou je dan _wel_ gaan doen?"
A: "Hmm.....even denken.....daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht.... Dan veel op vakantie gaan"
B: "En wat zou dat veel op vakantie gaan weer voor jou mogelijk maken?"
A: "Dan zou ik veel van verschillende culturen kunnen ervaren!"
B: "En wat zou dat voor jou mogelijk maken, het ervaren van verschillende culturen?"
A: "Dan zou ik meer open staan voor mensen die anders zijn dan ik, meer begrip ervoor hebben"
B: "Ok, meer begrip hebben voor mensen die anders zijn dan jij. Hoe zou je dat in je leven kunnen brengen zonder dat je loterij wint?"
A:" Goeie vraag... Door te gaan lezen denk ik! Ja, dat ga ik doen: Lezen over andere culteren!"

Dit is een voorbeeld waarin A voorheen zich afhankelijk maakte van het winnen van de loterij, terwijl A door dit gesprek (Waarin B hem/haar subtiel in contact bracht met een hoger doen, namelijk 'meer begrip hebben voor anderen') bij een andere mogelijkheid kwam om het hogere doel te bereiken. A nam het lot in eigen hand!


Aan de slag!


Met vriendelijke groet,
Bert Smulders.
http://www.habibio.nl
 

 
 

 

Wil je dit soort mailtjes niet meer krijgen, stuur dan even een lege reply op deze mail, of meld je af op http://www.habibio.nl/nieuwswbrief.htm