Klik hier voor mijn droom....

 
 


Nieuwsbrief Januari 2010

Beste lezer,

BEZIELEND of BEZIELD ?


Ik ben benieuwd of iedereen zoiets heeft; Iets dat je zo fijn vindt om te doen, dat het vanzelf gaat, dat je er naar uit kijkt, dat je er van wakker wordt voordat de wekker gaat. Dat je er maar niet mee kunt ophouden (als je dat al zou willen). Iets waar je energie van krijgt. Iets waar je in gedachten continue mee bezig bent. Niet in de vorm van piekeren, maar scheppend of creŽrend. Constructief. En als je dan met datgene bezig bent, vliegt de tijd. Je vergeet de wereld om je heen. Je bent alleen maar met datgene bezig en met niets anders. Ik noem dat bezig zijn vanuit Bezieling. Je kunt het ook Flow noemen. En natuurlijk, het kan gewoon een hobby zijn, maar ook je werk. Je krijgt er in ieder geval energie van! Soms weet je hoe het komt dat je dit zo fantastisch vindt en soms ook niet. Dan is het een soort 'stuwende kracht' die je niet kunt verklaren. Iets maakt je dan duidelijk dat je dat te doen hebt!

Heb jij dat ook? Doe jij dat ook? Waar raak jij bezield van? Ik ben benieuwd! Daarom heb ik op mijn site een nieuwe 'Bezielingspagina' gemaakt http://www.habibio.nl/bezieling. Op deze pagina ga ik mijn 'hersenspinselen' met betrekking tot bezieling zetten en ik nodig je van harte uit hierop te reageren. Zo kun ook jij je bezieling delen! 
De pagina is nog in ontwikkeling, dus neem regelmatig ook even een kijkje om te zien wat er veranderd is!

* 13 Maart - Workshop Familieopstellingen

Zaterdag 13 maart organiseren Marieke en ik weer samen een workshop familieopstellingen. Misschien een leuke manier om (weer) met jouw bezieling in contact te komen?

 

Sommige mensen denken wel eens dat je een 'echt' probleem in de familiesfeer moet hebben om een opstelling te doen, maar niets is minder waar! Opstellingen geven je eenvoudig snel inzicht en toegang tot veel situaties. Natuurlijk kunnen dat familie- of gezinsvraagstukken zijn, maar ook meer abstracte thema's, zoals het maken van keuzes en beslissingen, het ontstaan en oplossen van conflicten, of het verwerken en een plek geven van emotionele gebeurtenissen. Een opstellingen kan ook simpelweg ruimte of richting geven bij een bepaalde kwesties.

 

En waar opstellingen (zoals ook op 13 maart) vaak in groepsverband plaatsvinden, kan ik het me ook heel goed voorstellen dat het gewoon prettiger voelt om je opstelling in individueel verband te doen. Dat kan ook! Neem dan even contact op voor een afspraak voor een individuele opstelling, gewoon bij ons in de praktijk in Groenekan. Individuele opstellingen zijn net zo krachtig en effectief als groepsopstellingen, 't is maar net waar jij je prettiger bij voelt.

 

Op de website vind je niet alleen informatie over opstellingen, maar ook over organisatieopstellingen. Ook kun je je via de site aanmelden.
 


Ik wens je een fijne dag!
Bert Smulders.
http://www.habibio.nl

 
 

 

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt aangemeld of op een andere manier me je email adres hebt gegeven. Wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan even een lege reply op deze mail, of meld je af op http://www.habibio.nl/nieuwsbrief.php