Klik hier voor mijn droom....

 
 

De toekomst van dromen van de toekomst


Beste [VOORNAAM],

 

Ik droom wel eens. En net als velen weet ik 's ochtends vaak niet meer wat ik gedroomd heb. Over de betekenis van de nachtelijke dromen is al veel geschreven, maar in december heb ik een toch wel heel interessante visie op dromen te horen gekregen... Een visie die zegt dat je het eerste deel van de nacht in je dromen de afgelopen dag verwerkt, in het middelste deel in contact treedt met de mensen om je heen, en in het laatste deel vooruitblikt op wat komen gaat. Een visie die zegt dat je tijdens je dromen uit je lichaam bent (en met 'je' wordt dan je ziel bedoeld, of je bewustzijn, of je IK, of hoe je het ook wilt noemen). Wat mij boeide was de gedachte dat als je niet in je lichaam bent, dat je dan dus daarbuiten bent, wat dan net zo ged ook in een droom van een ander kan zijn. En dat kan dan weer verklaren dat je droomt van iemand die eruit ziet als de ene persoon, maar waarvan je weet dat het een ander is. Wellicht ben je tijdens je dromen in een andere werkelijkheid? En als dat zo is, welke werkelijkheid is dan de 'echte', die waar je bent als je wakker bent of die waar je bent als je slaapt? Opeens snap ik veel beter waar bepaalde uitspraken en zienswijzen op dit gebied over gaan!

 

Maar natuurlijk kun je ook overdags dromen; Even lekker wegdromen... Wat als je de loterij zou winnen.... Wat als je de prins of prinses op het witte paard zou ontmoeten.... Wat als je je droombaan zou vinden.... Wat als je zou weten wat je zou willen.... Wat als mogelijk was... In mijn beleving is dagdromen ongelooflijk nuttig, omdat het je als het ware 'richt' op wat je wilt met je leven. Ook al weet je nu nog niet precies wat dat is, ook al voel je er niet zo veel bij, ook al klikt het raar, dat maakt niet uit. Door te dromen over wat je wilt, vergroot je automatisch de kans dat je droom uitkomt. Niet perse exact hetzelfde als in je droom, maar wel in essentie. Wat ik daarmee bedoel? Door te dromen over wat je doet als je eenmaal de loterij gewonnen hebt, geef je jezelf nu al een beetje van het rijke gevoel wat daarbij hoort!

 

Zo droom ik er geregeld van -zowel overdags als 's nachts- om medeoprichter te zijn van een fijne plek, ergens middenin de natuur, waar je terecht kunt om je fijn te voelen, om te leren hoe je fijn te voelen, om anderen te leren hoe je fijn te voelen, om bij te komen, uit te rusten, te genieten van het leven, van jouw leven. Een plek waar je graag naartoe gaat en waar je altijd weer goed vandaan komt. Een plek waar we samen ons steentje bijdragen aan elkaars welzijn. Een plek waar jij centraal staat, net als alles en iedereen om je heen. Een plek waar je ervan bewust wordt dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, ook al snap je niet hoe dat kan.

Mijn droom is om dat in 2011 te gaan doen! Wie droomt er met me mee?

 

* 19 Maart - Workshop Familieopstellingen

Zaterdag 19 februari organiseren Marieke en ik -eindelijk- weer een workshop familieopstellingen. Alweer op een nieuwe plek (over plek gesproken ;-), namelijk in de grote zaal van de Rudol Steiner School in Bilthoven 

 

En waar opstellingen (zoals ook op 13 maart) vaak in groepsverband plaatsvinden, kan ik het me ook heel goed voorstellen dat het gewoon prettiger voelt om je opstelling in individueel verband te doen. Dat kan ook! Neem dan even contact op voor een afspraak voor een individuele opstelling, gewoon bij ons in de praktijk in Groenekan. Individuele opstellingen zijn net zo krachtig en effectief als groepsopstellingen, 't is maar net waar jij je prettiger bij voelt.

 

* * * Nog toegankelijker!  * * * 

Want we hebben besloten de prijs om te representeren drastisch te verlagen, zodat het voor iedereen mogelijk wordt om een hele dag familieopstellingen bij te wonen. De prijs om te representeren is nog slechts 25 euro voor de hele dag!

 

Op de website vind je niet alleen informatie over opstellingen, maar ook over organisatieopstellingen. Ook kun je je via de site aanmelden.
 


Ik wens je heel inspirerende, warme en gezellige feestdagen. Tot in 2011!

 

Bert Smulders.
http://www.habibio.nl

 
 

 

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt aangemeld of op een andere manier me je email adres hebt gegeven. Wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan even een lege reply op deze mail, of meld je af op http://www.habibio.nl/nieuwsbrief.php