Klik hier voor mijn droom....

 
 


PUUR

Puur. Dit is het woord dat de laatste dagen steeds maar door mijn hoofd blijft gonzen. Puur. Het begon tijdens de heerlijke vakantie van Marieke (m'n lief) en mij in Zweden en Noorwegen. Daar ontmoette ik soms een sprankel van het pure leven. Het leven waar ‘dat-waar-het-om-gaat’ op de voorgrond staat is en ‘dat-waar-het-niet-om-gaat’ op de achtergrond. Volgens mij weet iedereen nu previes wat ik bedoel en toch heeft iedereen er een ander beeld bij. En toch gaat het om hetzelfde. Vind ik. Want waar gaat ons leven nu echt om? Waarom werken we eigenlijk zo hard? Waarom blijven we steeds meer kopen? Waarom hebben we steeds minder tijd om te doen wat we echt willen? Waarom zijn we zoveel bezig met toekomst en verleden, terwijl het leven zich nu afspeelt? Waarom doen we niet wat we echt willen, wat er echt toe doet, wat echt belangrijk is?

Waar gaat ons leven nu echt om? Wat maakt ons leven nu echt waardevol?

Vorige week maakte ik een enorm inspirende wandeling met een goede neef-en-vriend van me. Hij heeft zijn baan -goed betaald, status, hoge functie, op het eerste gezicht alles goed voor elkaar- zomaar opgezegd om te gaan doen wat hij nu echt wil, wat hij echt belangrijk vindt, waar zijn ogen van gaan stralen. De woorden die hij eraan koppelt zijn echt, of authentiek. Toen ik hem vroeg wat hij daaronder verstaat, antwoordde hij volledig vanuit zijn gevoel: Een ruwe robuuste eiken tafel, waar je met je hand overheen gaat en de structuur voelt. De geur van verse kruiden uit de tuin, met vrienden genieten van een gezamenlijk bereide maaltijd met eerlijke ingrediënten. En ook al had ik er zelf een ander beeld van, ik herkende alles. Dit is waar het leven om gaat. Vind ik.

Puur staat voor mij ook voor een stapje terug op de ladder van het snelle leven. Tijd voor jezelf nemen. Altijd de vraag stellen "Waar gaat het nu echt om?" Tijd voor de natuur nemen, want de natuur is niet alleen om ons heen, wij zijn de natuur. Soms lukt het me om de enorm sterke verbinding met de natuur te voelen. Zittend op een bankje aan de rand van een weiland, kijkend naar de wolken, de vogels, de madeliefjes in het gras, naar elk grassprietje. Wist je dat elk grassprietje een andere kleur groen heeft?  Wij zijn de natuur en dat is waar het om gaat. Wij zijn het leven. Het lijkt soms zo moeilijk en tegelijkertijd is het zo gemakkelijk. Leef je leven!

FAMILIEOPSTELLINGEN

In een familieopstelling kun je ook de puurheid van het leven ervaren. Alles wat je als representant in een opstelling voelt is puur en ongefilterd. Alles kan en mag er zijn en er is geen goed of fout in een opstelling. Het is er gewoon, zonder oordeel. Dingen gebeuren, soms zonder aanwijsbare oorzaak. Soms gestuurd door angst, en nog veel vaker uit liefde. Onbewust en puur.

Wil je dit eens ervaren? Dinsdag 26 september organiseer ik weer een avond-workshop familieopstellingen. Een perfecte mogelijkheid om als toeschouwer of representant de puurheid te ervaren. Er is nog plaats, dus wees er snel bij. Je kunt hier meer informatie vinden of je hier aanmelden!


Ik wens je een fijne dag! 
Bert Smulders.
http://www.habibio.nl

 

 
 

 

Wil je dit soort mailtjes niet meer krijgen, stuur dan even een lege reply op deze mail, of meld je af op http://www.habibio.nl/nieuwswbrief.htm