Klik hier voor mijn droom....

 Ervaringen

Een vrouw komt in een nieuwe wereld terecht, de wereld van relaties...

Hallo Bert en Marieke,

Door het schrijven van dit mailtje wil ik jullie laten weten hoe het mij de voorbije maand is vergaan. Het eerste dat bij mij opkomt, wanneer ik terugdenk aan 25 augustus, wat een bijzondere dag was het. Er is die dag voor meerdere mensen veel gebeurt op een manier die aan andere mensen, die er niet bij zijn geweest, moeilijk is uit te leggen.

Bewust heb ik gewacht met jullie te schrijven om de opstelling zijn werk te laten doen. Maar ik kan nu niet meer langer wachten om jullie deelgenoot te maken van mijn ervaringen van de afgelopen maand.

Wanneer ik nu denk aan contacten met andere mensen, relaties dan heb ik het idee dat ik in een volledig nieuwe wereld terecht ben gekomen. Een wereld waarin ik het gevoel heb, dat ik (eindelijk) aan het thuis komen ben. Dat ik mag zijn wie ik ben: een mens met een intens verlangen naar contacten, relaties en communicatie. De contacten en relaties die ik heb, daarvan merk ik dat ze aan het verdiepen zijn. Ik merk bij mijzelf dat ik makkelijker op iemand afstap om bijvoorbeeld even een praatje te maken. Maar ook dat andere mensen eerder op mij afstappen. Elke keer wanneer ik me hiervan bewust ben, dan kijk ik daar in verwondering op terug. Door te kiezen voor relaties en niet voor de eenzaamheid van mijn ouders, merk ik dat ik anders naar mijzelf aan het kijken ben. Ik zie mezelf nu als waardevol iemand, waar het goed voor is dat ze in relatie staat met andere mensen. Daarnaast merk ik dat andere mensen meer deelgenoot maak van wat ik denk/mijn gedachten. Tot nu toe was ik gewend, in navolging van mijn vader, om mijn gedachten niet hardop te verwoorden. Ik hield ze voor me. De afgelopen tijd ontdekte ik bij mijzelf, dat ik een enorme angst/loyaliteit had naar vooral mijn vader om mijn gedachten uit te spreken, om andere mensen deelgenoot te maken van mijn gedachtewereld. Daardoor liet ik andere mensen niet toe in mijn wereldje. Ik hield andere mensen onbewust en onbedoeld op afstand. Door er nu stapje voor stapje er wel voor te kiezen om andere deelgenoot te maken van mijn gedachten, merk ik dat mijn wereld aan het vergroten is. Er zijn nog genoeg momenten dat ik het spannend vindt om een ander deelgenoot te maken van wat me bezighoudt en open te staan voor wat de ander bezighoudt. Maar ik wil er nu steeds weer opnieuw er bewust voor kiezen om wel de uitdaging aan te gaan om de ander toe te laten in mijn wereld. Stapje voor stapje. Ik weet van mijzelf dat ik dit soort zaken bedachtzaam doe. Dat het op deze manier bij mij past. Door het wel te doen, geef ik de ander en mijzelf een mooi cadeau. Dat is een wetenschap die meer en meer in mijn gedachten komt en zich gaat settelen!

Met jouw tip aan het eind van de middag, Bert om iets te gaan doen met boosheid richting mijn vader heb ik nu nog niks gedaan. Ik merkte bij mijzelf, dat alles wat loskwam na de opstelling de nodige energie van mij vroeg in combinatie met het opstarten van mijn werk na de zomervakantie, dat dit nog te vroeg was. Maar langzamerhand merk ik, dat ik er aan toe ben om hier iets mee te gaan doen. Ik wil de komende tijd opzoek gaan, naar iemand die mij hierbij verder kan helpen. Mocht je daar nog suggesties voor hebben: deze zijn welkom!

Bedankt voor jullie bijdrage in het vinden van de nieuwe wereld die nu voor mij aan het opengaan is! Tot mails.

Warme groeten,
A.A.

Klik hier om terug te gaan naar alle ervaringen...

    NIEUWS   

  28 november 

Workshop
Familie-
Opstellingen

Er is nog plek!
Kijk hier!

 


Schijf je NU in op de Habibio Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!